Saturday, February 6, 2010

Cheese..oh..cheese kek...


Kita bertemu lagi hari ini.. Sebenarnya dah banyak hari Kak Ida nak update blog ni... tapi macam macam hal mendatang.. cuma hari ni sempat la sikit nak cerita cerita pasal kek.
Ok hari ni kita sembang pasal Cheese kek.. Suka ka makan cheese kek ni?? Kak Ida suka buat jer.. tapi makan sikit sikit jer... hehehe.. ku sedar siapa diri ku.. hahahaaa..x pasal pasal kilo lagi bertambah... so buat dan tenguk jer laa...



Adunan ni baru sudah disiapkan, nak dimasukkan ke dalam oven . Macam biasa la, kalau baked cheese cake tu, kita masak dia cara steam baked. Cheese kek ni, di repeat order oleh 2 sahabat ofis kak Ida.. Puan S dan Puan A.. siapa yer.. hehehe biarlah rahsia... Ok la masukkan adunan ni dalam oven. Letak air dalam dulang, 150 dulu untuk setengah jam, kemudian slowkan ke 120 untuk satu jam setengah ataupun sampai kuning perang (ikut oven) sebab Kak Ida kadang guna Europa, kadang guna Orimas...janji oven...





Inilah hasilnya cheese kek yang dah masak..Amacam.. terliur ke???.... Sedap ke??? Kalau tanya Kak Ida sedap ke tak... sure jawapannya... nyummm..nyummm..sedappppppp..
hehehehee... taukeh mesti kata sedap kann...



Nak resepi dia... Kak Ida tahu...nanti Kak Ida postkan resepi dia. Senang jer buat. Tunggu yer...



Cheese kek yang dah siap.tapi masa ni.. rasanya dah selamat dah kek ni.. heheheee...
Ok nanti kita jumpa lagi... Nak tahu harga dia ??? Hanya RM50/biji. Berat dalam 1.2kg++

No comments:

Post a Comment